Logotipo de Nedgia de cabecera

NEDGIA Catalunya analitza a Tarragona els beneficis del gas renovable per a l’economia local

NEDGIA Catalunya analiza en Tarragona os beneficios do gas renovable para a economía local

La companyia col·labora amb l’Ajuntament de la ciutat en l’organització de la jornada “Mobilitat, gas renovable i economia circular”.

NEDGIA Catalunya, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, ha participat avui en la jornada "Mobilitat, gas renovable i economia circular", que ha tingut lloc avui a Tarragona, organitzada per l’Ajuntament, per mitjà de Tarragona Impulsa.  

L’Ajuntament de Tarragona intenta generar espais per reflexionar i compartir coneixements sobre temes d’actualitat que afecten diversos sectors d’activitat. En aquesta línia de treball s’ha emmarcat aquesta jornada, en què diversos experts han analitzat les oportunitats que obre el gas natural en l’economia circular, especialment en el sector de la mobilitat, que és un dels més destacats en els polígons empresarials de la ciutat, com ara el Riuclar.  

En la sessió inaugural, que s’ha celebrat en el Teatret del Serrallo, hi ha participat el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; el director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat del Port de Tarragona, Joan Maria Basora; i la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius. 

En la jornada, el subdirector d'Expansió de la Xarxa per a Clients Industrials, Mobilitat i Gas Renovable de NEDGIA Catalunya, Ignasi Cabané; i el director del Consorci Europeu ECO-GATE, David Fernández, han exposat les possibilitats del gas renovable com a solució energètica de present i del futur per aconseguir una mobilitat sostenible. Cabané ha explicat el paper del gas renovable en la gestió de residus, i la producció d'energia i de fertilitzants orgànics en una economia circular.  

Així mateix, el director de Desenvolupament Corporatiu d’Enginyeria de CARECO, Salvador Salat, ha presentat les conclusions de l’estudi sobre una planta tipus de biometà a partir de purins i residus municipals a Catalunya, que està en funcionament a Lleida.  

Finalment, el programa s’ha completat amb una taula de debat sobre bones pràctiques i casos reals amb professionals d’empreses capdavanteres d’àmbit nacional i internacional, com ara el responsable de Projectes de Gas Vehicular de Seat España, Juan Andrés Martínez; el president de l'Associació Danesa de Biogàs, Bruno Sander Nielsen; i el director d'Innovació i Projectes Estratègics de Servicios de la Comarca de Pamplona, SA, Álvaro Miranda. 

 

Gas renovable  

El gas renovable és una energia inesgotable amb emissió nul·la de CO2 que és totalment intercanviable pel gas natural, per la qual cosa es pot distribuir a través dels més de 87.000 quilòmetres de gasoductes de transport i distribució que hi ha a Espanya.  

El gas renovable és una solució neta, eficient, segura i, segons la UE, amb un gran potencial per a la mobilitat europea del futur, que pot tenir un paper molt important en la descarbonització del sector del transport, per aconseguir un sistema totalment sostenible en la mobilitat urbana. 

A més, és un combustible de producció local que propicia l’autoproveïment d’energia i redueix la dependència energètica externa; resol el problema dels residus urbans, ramaders, agrícoles i de la indústria agroalimentària; ajuda a estructurar el món rural creant activitat econòmica i llocs de treball a zones rurals; i permet culminar el cicle de l’economia circular.  

 

Sobre NEDGIA Catalunya  

NEDGIA, distribuïdora de gas del grup Naturgy, és líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera per mitjà de diverses companyies a onze comunitats autònomes.  

NEDGIA Catalunya té 2,2 milions de punts de subministrament i disposa de més de 18.000 quilòmetres de xarxes a 378.200 municipis. La companyia treballa per impulsar i introduir el gas renovable a Espanya, i contribuir així a la millora de la qualitat de l’aire i al compliment dels objectius de reducció d’emissions. 

Compartir